Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Το απέναντι νησί-Ελένη Γεωργοστάθη

     Μέσα στις χαρές του να είσαι θεία είναι και αυτή της ανάγνωσης εξαιρετικών παιδικών βιβλίων! Ένα από αυτά είναι και το βιβλίο της Ελένης Γεωργοστάθη, «Το απέναντι νησί»!

   Τα ζωάκια του βαλτότοπου μεγαλώνουν με τις φήμες πως το απέναντι νησί κατοικείται από απαίσια και τρομακτικά πλάσματα. Ο φόβος και η απέχθεια για το απέναντι κομμάτι γης και για όσους το κατοικούν γιγαντώνεται και διαδίδεται από γενιά σε γενιά...
      Υπάρχει όμως ένα λαγουδάκι που θέλει να βγει από τα σύνορα του βαλτότοπου και να ανακαλύψει τον κόσμο αγνοώντας τις φήμες και τους φόβους που έχουν ριζώσει στον τόπο του. Ένας πελαργός θα τον βάλει στη ράχη του και τότε το ταξίδι θα ξεκινήσει! Μια απρόσμενη όμως θύελλα θα τον πετάξει από το φτερωτό κάθισμα του και θα τον ρίξει στο τρομερό νησί. Όταν ο λαγουδάκος μας θα βρεθεί στο «απέναντι νησί» οι φήμες θα καταρρεύσουν την ίδια στιγμή. 
    Πίσω στο βαλτότοπο, όταν ο πελαργός θα ανακοινώσει πως το λαγουδάκι βρίσκεται στο «απέναντι νησί», τα υπόλοιπα ζώα θα κηρύξουν τον πόλεμο και θα κινηθούν ώστε να απελευθερώσουν τον αιχμάλωτο όπως πιστεύουν φίλο τους. Όταν η εκστρατεία τελειώσει  ΟΛΟΙ θα ανακαλύψουν την αλήθεια του νησιού, την αλήθεια του κόσμου...

     Διαβάστε το στα παιδιά σας.... νομίζω πως οι προκαταλήψεις και ο φόβος για το άγνωστο αποτυπώνονται και απεικονίζονται αλλά κυρίως απομυθοποιούνται άψογα από την πένα της συγγραφέως! Διαβάστε το στα παιδιά σας....  η ιστορία του θα τους μάθει να εξερευνούν την αλήθεια των πραγμάτων, να μην εφησυχάζονται και εστερνίζονται ότι έχει καθιερώσει ο χρόνος και οι κουλτούρες των λαών.

     Η εικονογράφηση του είναι εξαιρετική με ζωντανά χρώματα και όμορφες αντιπροσωπευτικές της ιστορίας εικόνες!

Βαθμολογία 5/5

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Το απέναντι νησί
Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Εκδ.: Ψυχογιός
Ηλικία: 5-6 ετών (σειρά Φραουλίτσα)
Ημερ.Εκδ.: 17/03/2016
Σελ.: 56



Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου