Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας- Tim Marshall

     Αν τα παιδιά σας έχουν αδυναμία στη Γεωγραφία ε! καιρός είναι να τα αιχμαλωτίσετε μ' αυτή! Ο τρόπος; Απλός! Επιλέξτε το Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας- 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου του Tim Marshall που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση Τατιάνα Γαλάτου.
     Στις σελίδες του οι μικροί αναγνώστες -θα πρότεινα από μαθητές της Ε' τάξης και πάνω μιας και σ' αυτές τις τάξεις έρχονται ουσιαστικά σε επαφή με το μάθημα της Γεωγραφίας- θα αιχμαλωτιστούν στην ανάγνωση καθώς οι πολύχρωμοι χάρτες και οι πληροφορίες που τους συνοδεύουν θα τους τραβήξουν το ενδιαφέρον ενώ ταυτόχρονα θα τους κάνουν να κατανοήσουν πως η Ιστορία συνδέεται άμεσα με το ανάγλυφο της Γης. Η πολιτική πορεία, οι πόροι, η γεωμορφολογία και οι πολιτισμοί της Αμερικής, της Κίνας, της Ευρώπη, της Αφρικής, της Ρωσίας περικλείονται στις 80 σελίδες του, με τους χάρτες να ζωντανεύουν τις πληροφορίες και να φέρνουν όλο και πιο κοντά τους μικρούς αναγνώστες στην Ιστορία του Κόσμου μας κατανοώντας παράλληλα πολλές απο τις αποφάσεις των ηγετών και την εξέλιξη των χωρών τους.
     Γιατί η ΗΠΑ είναι υπερδύναμη; Γιατί η Ευρώπη έγινε το κέντρο δύο Παγκόσμιων Πολέμων; Και η Ρωσία γιατί θέλει το λιμάνι της Κριμαίας και στις μέρες μας κάνει πόλεμο με την Ουκρανία; Οι απαντήσεις στο 
Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας!

    Με το να το επιλέξετε λοιπόν για τα παιδιά σας θα τα φέρετε πιο κοντά στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Γεωγραφία του κόσμου μας! Μη φοβηθείτε πως θα το βαρεθούν ή θα τους κουράσει, είναι ευκολοδιάβαστο, πολυτροπικό, ενημερωτικό με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ζωηρό με τους υπέροχους εικονογραφημένους χάρτες να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην κατανόηση και μεταδοτικότητα των πληροφοριών.

📌Να σας δώσω και εγώ μια πληροφορία: Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν Οι Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας για ενήλικες!
Extra πληροφορία: Πίσω από το βιβλίο της φωτογραφίας ο ανιψιός μου! Πραγματικά αιχμαλωτίστηκε από την ανάγνωση!

Βαθμολογία 5/5

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας
12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου
Συγγραφέας: Tim Marshall
Εικονογράφηση: Grace Easton & Jessica Smith
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτου
Βραβείο- Διάκριση: Χρυσή Λίστα 2021 στην κατηγορία Γνώσεων
Εκδ.: Διόπτρα
Ημ. Εκδ.: 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελ.: 80
🌏🌎🌍🌏🌎🌍🌏🌎🌍
Βιογραφία Συγγραφέως:

Ο Tim Marshall είναι διπλωματικός συντάκτης του Sky News. Θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει πολεμικός ανταποκριτής σε τριάντα χώρες, κάνοντας ρεπορτάζ για τους πολέμους σε Κροατία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ, ενώ έχει καλύψει τρεις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Το μπλογκ του Foreign Matters βρισκόταν ανάμεσα στα υποψήφια για το Orwell Prize το 2010. Το 2004, ο Marshall ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία RTS News Event για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ, όπως επίσης και στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης για το ντοκιμαντέρ του Το Βασίλειο της Ερήμου και το 2007 για ένα ρεπορτάζ του σχετικά με τους μουτζαχεντίν. Ο Tim Marshall είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, ενός διαχρονικού best seller, το οποίο μαζί με το Υψώνοντας Τείχη και το Για μια Σημαία αποτελούν μια τριλογία για τη γεωπολιτική και τη διπλωματία. Το βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας κυκλοφορεί και σε εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου