Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα- Mat Haig

     Η ιστορία Του Αγοριού που το είπαν Χριστούγεννα του Mat Haig, είναι μια ιστορία γεμάτη μαγεία, ξωτικά, χιόνι και περιπέτειες. Το πνεύμα των Χριστουγέννων και της προσφοράς τους κατακλύζει τις σελίδες και τους αναγνώστες που παρασύρονται στην αφήγηση την πλημμυρισμένη από φαντασία, χιούμορ και ονειρόσκονη.

    Ο Νικόλαος, ο εντεκάχρονος ήρωας, είναι ένας ταλαιπωρημένος μικρός που βιώνει την ορφάνια και την σκληρή πλευρά της ζωής. Ο πατέρας του, ο Τζόελ, είναι ξυλοκόπος και παρόλο που κάνει τα πάντα για να αποκτήσουν λίγα χρήματα παραπάνω, η ζωή τους παραμένει φτωχική στα όρια της πείνας...
     Όταν ο αυτοκράτορας ζητά αποδείξεις, έναντι αδράς αμοιβής, για την ύπαρξη της Χώρας των Ξωτικών, ο Τζόελ αρπάζει την ευκαιρία και μπαίνει στην αποστολή. Το ταξίδι προς το Βορρά ξεκινά. Ο Νικόλαος μένει πίσω με τη θεία Καρλότα να αναλαμβάνει την φροντίδα του. Η θεία όμως αποδεικνύεται μια σκληρή γυναίκα και έτσι ο Νικόλαος αναγκάζεται να φύγει από κοντά της... ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του... πάει προς Βορρά. Ψάχνει τον άνθρωπο που τον αγαπά πραγματικά, τον γλυκό του πατέρα.
     Ο Βορράς θα του φυλάξει πολλές εκπλήξεις: φτερωτοί τάρανδοι, μικρά ξωτικά που κρύβουν τη χαρά, ονειρόσκονη και μαγεία και την πίστη πως τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά!
     Προχωρά και όλο προχωρά... Και φτάνει τελικά σε μια χώρα, στη Χώρα των Ξωτικών! Ναι, η Χώρα των Ξωτικών υπάρχει! Μόνο που... φτάνει την εποχή που στη Χώρα έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις, οι οποίες όπως είναι φυσικό φέρνουν δυστυχία και φόβο στην κοινωνία των Ξωτικών. Ο λόγος που επιβλήθηκαν οι απαγορεύσεις δεν είναι άλλος από τους ανθρώπους της βασιλικής αποστολής που, προκειμένου να την φέρουν εις πέρας, έχουν απαγάγει ένα μικρό ξωτικό για να το δείξουν στον αυτοκράτορα. Τα υπόλοιπα ξωτικά έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους, έχουν γεμίσει φόβο και ανασφάλεια. Ο Πατέρας Βόλντεν που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση επιβλήθηκε γράφοντας νόμους που στερούν ακόμα και το γέλιο. Τα ξωτικά είναι δυστυχισμένα...
     Μόλις ο Νικόλαος μαθαίνει πως η δυστυχία των λιλιπούτειων ξωτικών οφείλεται και στον πατέρα του βάζει στόχο να διορθώσει την κατάσταση και να φέρει πίσω στα ξωτικά την χαρά και την ευτυχία.
     Πώς θα γίνει αυτό; Σίγουρα με πολύ πίστη ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, με μια γερή δόση μαγείας και άλλη τόση προσφοράς! Τα Χριστούγεννα ΌΛΑ μπορούν να γίνουν, να πραγματοποιηθούν!
      Τι, δεν το πιστεύετε;
     Ο Νικόλαος, Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα, είναι εδώ για να μας το αποδείξει!

    Ένα βιβλίο που η μαγεία των Χριστουγέννων συντροφεύει τον μικρό αναγνώστη κάθε στιγμή της ανάγνωσής! Το κλασικό συνυφαίνεται με το σύγχρονο απογειώνοντας την ιστορία του αγαπημένου μας Άγιου Βασίλη, του Πατέρα των Χριστουγέννων!

     Διαβάστε το!

📌Το βιβλίο φέτος μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη!
📌Νέες περιπέτειες με τους ήρωες του βιβλίου θα συναντήσετε στα επόμενα βιβλία: Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα , Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ , Της Αλήθειας το Αερικό

Καλά Χριστούγεννα!

Βαθμολογία 5/5

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα
Συγγραφέας: Mat Haig
Σκιτσογράφος: Κρις Μοουλντ
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Ημερ. Εκδ.: Οκτώβριος 2016
Εκδ.: Πατάκη

❅❅❅❅❅❅❅❅❅

Ο Matt Haig γεννήθηκε το 1975 στο Sheffield της Αγγλίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "The Last Family in England" (βασισμένο στον Ερρίκο Δ, Α μέρος του Σαίξπηρ) έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα έχει αγοράσει η εταιρεία παραγωγής του Brad Pitt Plan Β. Ακολούθησαν τα "The Dead Fathers Club", μια διασκευή του "Άμλετ" στηριγμένη πάνω σε ένα εντεκάχρονο αγόρι, και το "The Possession of Mr Cave", μια ιστορία τρόμου για έναν υπερπροστατευτικό πατέρα (υπό κινηματογραφική μεταφορά από την Parallel Films), που μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Οι "Ράντλεϋ" πρωτοκυκλοφόρησαν το 2010 και μεταφράζονται σε περισσότερες από 29 γλώσσες, ενώ ετοιμάζεται η κινηματογραφική τους μεταφορά από τον Alfonso Cuaron (Τα παιδιά των ανθρώπων, Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν}. 0 Matt Haig ζει στο York με τη συγγραφέα Andrea Semple και τα δύο παιδιά τους.


Ο Κρις Μόουλντ πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών όταν
ήταν δεκάξι ετών. Έχει κερδίσει το Nottingham Children’s Book Award κι έχει προταθεί για το Sheffield Children’s Book Award. Λατρεύει τη δουλειά του και του αρέσει να γράφει και να σχεδιάζει εκείνα τα είδη βιβλίων που θα ήθελε να είχε στη βιβλιοθήκη του όταν ήταν παιδί. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ζει στο Γιορκσάιρ.

Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου