Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Το μεγάλο μυστικό - Θάνος Κονδύλης, γράφει η μαθήτρια της ΣΤ' Ξανθίππη Κόλλια

     Στο βιβλίο του Θάνου Κονδύλη <<Το μεγάλο μυστικό>> συναντάμε τον Αναστάση και τον κολλητό του φίλο τον Βασίλη, οι οποίοι ζουν μια περιπέτεια στην Αθήνα γύρω στο 1821, λίγο πριν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
     Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ο Βασίλης ήθελε να πει στον Αναστάση κάτι πάρα πολύ σημαντικό και γι’ αυτόν τον λόγο συναντήθηκαν στην κοίτη ενός ποταμού, κρυφά από τους παππούδες τους. Ενώ μιλούσαν, άκουσαν Τούρκους να πλησιάζουν και κρύφτηκαν επάνω στα δέντρα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μέσα από τους θάμνους ένας τραυματισμένος άνθρωπος και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Κατέβηκαν από το δέντρο, τον πλησίασαν και τον έκρυψαν σε μια σπηλιά παραπέρα για να μην τον βρουν και τον σκοτώσουν οι Τούρκοι. Λίγο πριν τον βάλουν στην σπηλιά και την καλύψουν με μια πέτρα, ο τραυματίας έδωσε ένα χαρτάκι στον Αναστάση και του ζήτησε να το δώσει στον Προκόπη Βενιζέλο.
     Αυτό το μήνυμα θα είναι η αρχή της περιπέτειάς τους, η οποία θα είναι γεμάτη στιγμές αγωνίας, αινιγμάτων και στοιχείων που θα οδηγήσουν σε μια ηρωική στιγμή για την Ελλάδα μας, την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

     Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο αυτό είναι μια συγκινητική, μυστηριώδη και ηρωική ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια με την Ιστορία του τόπου μας. Κάθε φορά που έλεγα ότι θα διαβάσω δύο κεφάλαια με παρέσερνε η ιστορία του και συνέχιζα την ανάγνωση με αγωνία για τη συνέχεια. 
     Η αγαπημένη μου σκηνή ήταν εκεί που επιλύθηκε το μυστήριο και ξεκίνησε η Επανάσταση γιατί ένιωσα έντονα συναισθήματα όπως συγκίνηση και περηφάνια. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Αναστάσης ενώ μου άρεσε πάρα πολύ που ο συγγραφέας χρησιμοποίησε τα κρυφά μηνύματα τα οποία μου θύμισαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού
     Για να λύσετε <<Το μεγάλο μυστικό>> διαβάστε το! 
     Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


Βαθμολογία 5/5



Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Το μεγάλο μυστικό
Συγγραφέας: Θάνος Κονδύλης
Εκδ.: Ψυχογιός
Ημερ.Εκδ.: Μάρτιος 2021
Σελ.: 134

****

Βιογραφία Συγγραφέως:

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διδακτορική διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει για το βιβλίο και ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από σαράντα βιβλία (μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά και εφήβους, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια), μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφραστεί στο εξωτερικό.

Ξανθίππη Κόλλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου