Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η Τριλογία της Kate Furnivall

     Η τριλογία της K. Furnivall «Το διαμάντι της Αγίας Πετρούπολης» είναι μια όμορφη και καλογραμμένη σειρά βιβλίων. Διαβάζεται εύκολα γεμίζοντάς τον αναγνώστη, εικόνες ρομαντικές αλλά και σκληρές, αγωνία, δράση και πολλά συναισθήματα. Αν και σε κάποια σημεία υποβόσκει η υπερβολή εντούτοις η ώρα κυλά όμορφα διαβάζοντας τις σελίδες των :«Το διαμάντι της Αγίας Πετρούπολης», «Η Ρωσίδα παλλακίδα» και «Να με περιμένεις»!




Το 1ο βιβλίο:                «Το διαμάντι της Αγίας Πετρούπολης»

      Λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση η αριστοκράτισσα Βιολέτα Ιβάνοβα ζει τον έρωτά της με τον Γιεν, έναν έρωτα που οι γονείς της καταδικάζουν λόγο της διαφορετικής κοινωνικής τάξη στην οποία ανήκει ο αγαπημένος της. Στο διαμέρισμα του γεύονται την μυρωδιά του έρωτα ανίδεη πως η Ιστορία που τους πλησιάζει απειλεί να καταστρέψει τα όνειρά τους. Έτσι όταν η Επανάσταση κηρύσσεται και οι παλιές αξίες και τάξεις καταρρέουν ο Γιέν προσπαθεί και καταφέρνει να φυγαδέψει την αγαπημένη του Βιολέτα μακριά από τα σκηνικά βίας της Κομμουνιστικής πλέον Ρωσίας. Φεύγοντας από την πατρίδα της αφήνει πίσω της, εκτός από την παλιά της ζωή ,τους νεκρούς γονείς της και τον Γιεν, όπου τον καταζητούν οι επαναστατημένοι, έχοντας στα σπλάγχνα της τον καρπό του έρωτα τους…….

Βαθμολογία 5/5


Το 2ο βιβλίο:                 «Η Ρωσίδα παλλακίδα»

      Η Λίντια, η κόρη της Βιολέτας και του Γιεν, στον τόπο εξορίας της μητέρας της, στην Κίνα, έρχεται αντιμέτωπη με την πείνα και την φτώχεια. Η μητέρα της μη μπορώντας να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες πέφτει στο αλκοόλ αφήνοντας έτσι στην τύχη την ανατροφή και το μεγάλωμα της κόρη της, η οποία και για να ζήσει επιδίδεται σε κάθε είδους κλεψιά. Σε μια από αυτές ο Λο την σώζει από βέβαιο θάνατο γεννώντας αυτομάτως το ειδύλλιο τους. Σε μια Κίνα που οι κομμουνιστές και οι εθνικιστές σφάζονται, προσπαθούν να βγουν αλώβητοι έχοντας ως μέσο την καρδιά και το πάθος που όλο και τους κατακλύζει…….

Βαθμολογία 5/5


Το 3ο βιβλίο:            «Να με περιμένεις»

     Αφήνοντας τον Λο στην Κίνα να κυνηγήσει και να πολεμήσει για την ιδεολογία που τον εκφράζει η Λίντια έχοντας μάθει πως ο πατέρας της ζει εξόριστος σε στρατόπεδο συγκεντρώσεων στη Σιβηρία και δεν είναι νεκρός όπως πίστευε μέχρι τώρα επιστρέφει στην Ρωσία με σκοπό να τον απελευθερώσει. Έχοντας συνεργό τον ετεροθαλή αδερφό της καταστρώνει το σχέδιο για την απελευθέρωσή του……… 

Βαθμολογία 3/5

Βιογραφία Συγγραφέως

Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου