Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δίδυμα φεγγάρια-Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

      Υπέροχο βιβλίο! Στις σελίδες του υπάρχει γρήγορη ροή, πλοκή που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο καθώς και μια γραφή γεμάτη συναισθήματα και εικόνες, την γραφή της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη! Ένα βιβλίο που ξεκινά με μια δολοφονία, συνεχίζει με συναισθήματα αγάπης, πάθους, έρωτα καθώς και προδοσίας και ολοκληρώνεται με την λυτρωτική ένωση των δίδυμων φεγγαριών και την ανάσταση της αλήθειας. Η αφήγηση σε α’ πρόσωπο μας βοηθά στο να βιώσουμε μαζί με τους ήρωες τα γεγονότα της ζωής τους και να νιώσουμε τα συναισθήματα που πλημμύρισαν την καρδιά τους, συναισθήματα που άλλοτε έσταξαν μέλι σ’ αυτή και άλλοτε δηλητήριο. Η ιστορία της Αλίκης με συγκίνησε, η σκληρότητα του Παύλου με θύμωσε, η αδικία που υφίστατο ο Ανδρέας (αγαπημένος ήρωας!) απ’ τον ίδιο του τον αδερφό με αγανάκτησε και μου άφησε την πικρή γεύση που φέρει πάντα η αδικία, στο στόμα μου….. Η ανατροπή που συναντάμε στο προτελευταίο κεφάλαιο είναι απρόβλεπτη ενώ η συνάντηση του επιλόγου συγκινητική και σχεδόν κινηματογραφική. Απ’ όσα βιβλία έχω διαβάσει της συγγραφέως για ‘μένα , χωρίς βέβαια να θέλω να αδικήσω τα προηγούμενα της, το «Δίδυμα φεγγάρια» είναι το καλύτερό της βιβλίο καθώς η πλοκή, η ροή, ο χωρισμό των κεφαλαίων, τα συναισθήματα, οι περιγραφές των τόπων που τοποθετούνται οι ήρωες του –πάντα με μαγεύουν οι περιγραφές της!- με κέρδισαν απόλυτα! Νομίζω πως μ’ αυτό το βιβλίο η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη πήγε ένα βήμα παρακάτω συγγραφικά. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο! 
Διαβάστε το!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

     Στην μακεδονική γη το προσωπικό παραμύθι της Αλίκης και του Ανδρέα παίρνει σάρκα και οστά. Δίπλα στην λίμνη τους το ξωτικό της λίμνης, όπως την αποκαλεί εκείνος, και ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο, όπως τον αποκαλεί η ίδια, ζουν τον απόλυτο έρωτα, γνωρίζουν την αληθινή αγάπη. Η αγάπη αυτή θα γεμίσει κάθε κύτταρο τους και θα τους θρέψει για λίγους μόνο μήνες καθώς το τέλος του παραμυθιού τους θα ‘ρθει γρήγορα και με βίαιο τρόπο.
     Ο Ανδρέας θα δολοφονηθεί την ίδια μέρα που θα πληροφορηθεί από την Αλίκη του, πως είναι έγκυος. Όταν φέρει στη ζωή τα δίδυμα κοριτσάκια της, τα δίδυμα φεγγάρια της, τότε ο δράκος του παραμυθιού θα κάνει την εμφάνιση του για άλλη μια φορά όπου και θα την αναγκάσει να του πουλήσει το ένα της παιδί. Οι δρόμοι των δυο κοριτσιών, της Ελισάβετ και της Αγάπης, αν και ξεκίνησαν από το ίδιο μονοπάτι, θα χωρίσουν ερήμην τους από τις πρώτες κιόλας ώρες της ζωής τους, οδηγώντας την καθεμία στον έρωτα, την μοναξιά και την προδοσία….. Μετά από είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια οι ζωές τους θα πάψουν να είναι παράλληλες φέρνοντας τους έτσι κοντά στην λύτρωση, στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην οικογενειακή-προσωπική ευτυχία τους, στην ένωση των δίδυμων φεγγαριών……

Βαθμολογία 5/5

  • Οι Βιβλιοαναφορές τριών βιβλίων της Ρ.Ρώσσης-Ζαΐρη:

Άρωμα βανίλιας


(πατώντας στον τίτλο μεταφέρεστε
στον αντίστοιχο σχολιασμό)

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Δίδυμα φεγγάρια
Συγγραφέας:Ρ.Ρώσση-Ζαΐρη
Εκδ.:Ψυχογιός
Ημερ.Εκδ.:08/05/2014
Σελ.:592
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου