Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μια ανάσα μακριά-Μαρία Κωνσταντούρου

Η Μαρία Κωνσταντούρου στο νέο της βιβλίο «Μια ανάσα μακριά» μάς παρουσιάζει μια όμορφη και ρομαντική ιστορία αγάπης, όπου ο αναγνώστης διαβάζοντάς την παρασύρεται στα συναισθήματα, που γεννά ο έρωτας, η πραγματική φιλία και η μητρική αγάπη των πρωταγωνιστών του κειμένου.
Κέρκυρα…. Η Πιερίνα, η εντεκάχρονη ηρωίδα μας, ύστερα από την φυγή της μητέρας της, βιώνει την απόρριψη και την μοναξιά. Μεγαλώνει, χωρίς την μητρική αγάπη και ασφάλεια, μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον που δημιουργεί ο ανεύθυνος και πλήρως εξαρτημένος από το αλκοόλ πατέρας της. Όμως είναι παιδί και ένα παιδί πάντα ονειρεύεται…. ονειρεύεται λοιπόν και η Πιερίνα.... και η ζωή που εμπεριέχει το καλό και το  κακό, το φως και το σκοτάδι θα της φυλάξει για το μέλλον την φιλία, την ασφάλεια, τον έρωτα αλλά και την προδοσία, τις ίντριγκες και τις απώλειες…. Στην βίλα Σαντρίνι, το εξοχικό μιας πλούσιας οικογένειας¸ η Πιερίνα θα γευτεί τον έρωτα στο πρόσωπο του προστατευτικού Πάολο, του πρωτότοκου γιού των Σαντρίνι, και θα βρεθεί μια ανάσα μακριά…. από την ευτυχία….
Σύρος…. Η Μαρία είναι μια ώριμη γυναίκα που παλεύει με αμέτρητη αγάπη να συντηρήσει τον παραδοσιακό ξενώνα της, το δημιούργημα της, όπως τον αποκαλεί, στην εποχή της ανασφάλειας που έχει φέρει η οικονομική κρίση. Παράλληλα προσπαθεί να προσεγγίσει την Στεφανία, την κόρη του μακαρίτη του συζύγου της, η οποία την θεωρεί υπαίτια για τον χωρισμό των γονιών της. Στο πρόσωπο όμως του Νίκολας, του νεοαφιχθέντα ενοίκου, η Στεφανία θα συναντήσει τον έρωτα, ο οποίος και θα μαλακώσει την καρδιά της ακόμα και για την μητριά της την Μαρία ενώ η Μαρία θα βρεθεί μια ανάσα μακριά…. από την αποκάλυψη του παρελθόντος της, μια αποκάλυψη που θα την οδηγήσει στο μονοπάτι της πληρότητας και της ευτυχίας….
Με μια γραφή κατανοητή και ευκολοδιάβαστη, ροή γρήγορη, χωρίς να κουράζει με ανούσιες φλυαρίες, σκηνές δοσμένες με τρόπο κινηματογραφικό και με μια υπόθεση που προκαλεί, όσο περνούν οι σελίδες, το ενδιαφέρον του αναγνώστη, η συγγραφέας συνέθεσε ένα μυθιστόρημα που κατάφερε να με κρατήσει σε εγρήγορση και να με συγκινήσει με τον ρομαντισμό που απέπνεε. Η συγγραφέας έχει εναποθέσει στις τετρακόσιες τριάντα σελίδες του, εκτός από τα συναισθήματα, τις μυρωδιές και τις εικόνες, μηνύματα που αφορούν την μητρική αγάπη, την φιλία και τις διαπροσωπικές σχέσεις με τρόπο, μάλιστα, αριστουργηματικό, ατμοσφαιρικό και άκρως μεταδοτικό. Μ'άρεσε πολύ η αρχή του κειμένου, όπου την βρήκα αινιγματική και μελαγχολική καθώς και το τέλος του που ήταν λυτρωτικό, μιας και επήλθε δικαιοσύνη για τον κάθε ήρωα. Όσο για τους ήρωες μπορώ να πω πως θα θυμάμαι για πάντα την γλυκύτητα της Πιερίνας και της Μαρίας, τα ψυχολογικά-υπαρξιακά διλήμματα του Πάολο -αγαπημένος μου ήρωας!- και την ανθρωπιά του Ιταλού μπράβου.
Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα όμορφο ανάγνωσμα στο οποίο οι ήρωες του έχουν την ικανότητα να τραβούν από το χέρι τον αναγνώστη και να του αποκαλύπτουν έντεχνα την γεμάτη έρωτα, αινίγματα και ίντριγκες ιστορία τους. Το μόνο που έχει να κάνει αυτός (ο αναγνώστης) είναι να τους ακολουθήσει….. Κάντε το λοιπόν, θα σας αποζημιώσουν!
Συγχαρητήρια στην συγγραφέα!


Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Μια ανάσα μακριά
Συγγραφέας: Μαρία Κωνσταντούρου
Εκδ: Λιβάνη
Ημερ. Εκδ.: Ιούλιος 2015
Σελ.:430
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου