Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο φυσητής των ονείρων-Bernard Villiot

     Στις σελίδες του παιδικού βιβλίου «Ο φυσητής των ονείρων» οι μικροί -και γιατί όχι και οι μεγάλοι- αναγνώστες θα μάθουν μέσα από τη μαγευτική, ρομαντική και ατμοσφαιρική ιστορία του ήρωά της, του Ζορζί, για την δύναμη που φέρουν τα αγνά όνειρα, η αθωότητα της ψυχής και οι στόχοι στην ζωή του κάθε παιδιού, του κάθε ανθρώπου.

     Ο Ζορζί ζει στο νησί του Μουράνο της Βενετίας. Οι κάτοικοι του μεσογειακού αυτού νησιού αναπτύσσουν και επιβιώνουν από την τέχνη και το εμπόριο αντίστοιχα του φυσητού γυαλιού. Ορφανός κι από τους δυο γονείς, μεγαλώνει με το όνειρο να γίνει κι αυτός με την σειρά του ένας επιτυχημένος μάστορας φυσητού γυαλιού. Μαθητεύει στο πλευρό του ισχυρού μάστορα και επιχειρηματία Πιέτρο Σπαλιάτο και νύχτα και μέρα κάνει όνειρα που περιλαμβάνουν τα δικά του δημιουργήματα φυσητού γυαλιού. 
     Στα δεκαπέντε του όμως ένας μικροτραυματισμός θα είναι αυτός που θα κάνει τον μάστορα Σπαλιάτο να τον πετάξει έξω από το εργαστήρι κι όλους τους κατοίκους του νησιού να τον κοροϊδεύουν και να τον περιγελούν. 
     Η καθημερινότητα για τον Ζορζί αλλάζει... τα όνειρα όμως όχι. Κάθε βράδυ ξεγλιστρά στα εργαστήρια και εξασκείτε κρυφά στην τέχνη που τόσο αγαπά... Ένα βράδυ όμως το φτωχό αγόρι που τον πλησιάζει, ο Τζάκομο, τον κάνει να δημιουργήσει με το φυσοκάλαμό του μια μπάλα ονείρου! Από τότε και κάθε βράδυ ο Ζορζί φυσά μπάλες ονείρου! Όλα τα παιδιά της Βενετίας ζητούν μπάλες ονείρου! Κι εκείνος που ξέρει τι σημαίνει για ένα παιδί το όνειρο, φτιάχνει για χάρη τους τα πιο όμορφα, πολύχρωμα κι παραμυθένια όνειρα, όνειρα φτιαγμένα από τον «Φυσητή των ονείρων», που μέσα από τα όνειρα των παιδιών κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει και το δικό του όνειρο..! 

     Η εικονογράφηση του ήταν εξαιρετική! Χρώματα και εικόνες που σε ταξιδεύουν σε μια ατμοσφαιρική Βενετία!
     Διαβάστε το...! Μου θύμισε κάτι από τα καλά παλιά παραμύθια...!

Βαθμολογία 5/5



Στοιχεία Βιβλίου
Τίτλος: Ο φυσητής του ονείρου
Συγγραφέας: Bernard Villiot
Εικονογράφος: Tribault Prugne
Εκδ.:Λιβάνης
Ημερ.Εκδ.: 2017
Σελ.: 40
Ηλικία: 6-12
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου