Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ο Γιγαντοκυνηγός-Δημήτρης Μελικέρτης

       Διαβάζοντας τον ΓΙΓΑΝΤΟΚΥΝΗΓΟ του Δημήτρη Μελικέρτη η αστείρευτη φαντασία, η έξυπνη και με χιούμορ γραφή  -έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να γελά με ατάκες! Οι δε ονομασίες των γιγάντων με έκαναν να ξεκαρδιστώ!-, οι ήρωες και οι συγκινητικές ανατροπές που συναντούν στο διάβα τους με έκαναν να μείνω προσηλωμένη στην ανάγνωση, να απολαύσω το κείμενο και να αφουγκραστώ τα μηνύματα του σεβασμού της διαφορετικότητας που οδηγεί στην ομαλή και ειρηνική συνύπαρξη, της ανθρωπιάς και της εμπιστοσύνης που μεταξύ άλλων μετέφερε η πένα του συγγραφέα.

       Ποιος είναι ο Γιγαντοκηνυγός;
     Είναι ο Τζέιμ Καρούν ένας μικρόσωμος άντρας που ζει μαζί με την γυναίκα του, την βασίλισσα Μελοντί, και που με το μαγικό δίχτυ που κληρονόμησε απ’ τον προπάππου του αιχμαλωτίζει γίγαντες.
Πώς το κάνει;
Το σχέδιο είναι απλό!
     Φτιάχνει γλυκά από μούρα, την αγαπημένη λιχουδιά των γιγαντόσωμων θηραμάτων του, τους δελεάζει μ’αυτά κι όταν εκείνοι πέφτουν με τα μούτρα στο νόστιμο γλυκό ο Τζέιμ πετά το δίχτυ και τους ακινητοποιεί. Στη συνέχεια τους μεταφέρει με τις φτερωτές λεοπαρδάλεις του στην αυλή του σπιτιού του και στην ιδιότυπη φυλακή, ένα τεράστιο πηγάδι, που έχει φτιάξει για να τους φυλακίζει.
     Οι συγχωριανοί του του στήνουν αγάλματα! Είναι ο ήρωάς τους καθώς έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να αιχμαλωτίσει 174 γίγαντες, γίγαντες που οι άγαρμπες κινήσεις τους έχουν χαλάσει τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα όλοι να τους μισούν και να τους φοβούνται. Όπως καταλαβαίνετε μοναδικό τους κριτήριο για αυτά τα αισθήματα δεν είναι άλλο από την γιγαντιαία εξωτερική εμφάνιση και τον πανικό που προκαλεί ο όγκος τους... η διαφορετικότητά τους...
     Κι έτσι όλοι θαυμάζουν τον Γιγαντοκυνηγό! Τον θαυμάζουν γιατί τους απαλλάσσει από τους επικινδύνους γίγαντες!
Όλοι;
Όχι, φυσικά!
      Η Μελοντί, όνομα απόλυτα αντιπροσωπευτικό για μια ευαίσθητη φυσιογνωμία σαν κι αυτή, αντιδρά με τον δικό της τρόπο: παίζει μουσική κοντά στο παράθυρο της αυλής κι είναι η μουσική της βάλσαμο για τους φυλακισμένους, ταλαιπωρημένους γίγαντες...
     Όταν μια μέρα η Μελοντί θα εξαφανιστεί,  ο Γιγαντοκυνηγός και οι χωρικοί θα βγουν στο δάσος και στο γιγαντοχωριό για να την αναζητήσουν... μια αναζήτηση που θα βγάλει τελικά ΌΛΟΥΥΥΣ τους ήρωες από το πηγάδι της ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ και του ΦΟΒΟΥ για το ΆΓΝΩΣΤΟ και το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

     Διαβάστε το!! Χαρίστε το στα παιδιά σας! Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό μα και συναισθηματικό βιβλίο με πολλά μυνήματα!
       Συγχαρητήρια στον συγγραφέα! 

Βαθμολογία 5/5
Βιογραφία Συγγραφέως

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Ο Γιγαντοκυνηγός
Συγγραφέας: Δημήτρης Μελικέρτης
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Εκ.: Πατάκη
Συλλογή: Χελιδόνια (8-12)
Ημερ.Εκδ.: Μάιος του 2017
Σελ.: 63

Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου