Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ο γάτος των Χριστουγέννων- Lucy Rowland



      Ο Αϊ-Βασίλης στο σπίτι του στο Βόρειο Πόλο έχει για κατοικίδιο ένα γάτο, ένα γάτο τριχωτό, φουντωτό, παιχνιδιάρη και χαδιάρη. Είναι όμως και... τεμπέλης και μέγας υπναράς. Το όνομά του Αφράτος! 
        Η μεγαλύτερή επιθυμία του Αφράτου δεν είναι άλλη απ’ το να κάτσει στο έλκηθρο, δίπλα στον Αϊ-Βασίλη, και να βοηθήσει τον αγαπημένο όλων των παιδιών να μοιράσει τα δώρα. Έτσι λίγο πριν κοιμηθεί κοιτά το ημερολόγιο και διαπιστώνοντας πως αύριο είναι παραμονή Χριστουγέννων υπόσχεται στον εαυτό του πως θα ξυπνήσει έγκαιρα για να βοηθήσει τα ξωτικά στο πακετάρισμα και τον Αϊ-Βασίλη στο μοίρασμα των δώρων των παιδιών όλου του κόσμου. 
     Ξυπνά! Σαν υπναράς όμως που είναι, ξυπνά πολύ αργά... Και τότε τρέχει με φόρα στο εργαστήρι, με τέτοια όμως φόρα που προκαλεί πολλές ζημιές... 
    Ο Αφράτος πολύ στεναχωρημένος επιδίδεται στην αγαπημένη του συνήθεια: στον ύπνο. Μόνο που αυτή τη φορά επέλεξε να κοιμηθεί σε ένα κουτί δώρου. Όταν θα ξυπνήσει θα διαπιστώσει πως έχει πακεταριστεί και πως βρίσκεται μέσα στον κόκκινο σάκο μαζί με τα υπόλοιπα δώρα που εκείνη τη στιγμή ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει. Όσο κι αν νιαουρίζει κι αν γδέρνει με τα νύχια του το κουτί κανείς δεν τον ακούει: οι τάρανδοι οδηγούν το έλκηθρο προσηλωμένοι και ο Αϊ-Βασίλης έχει πολλή δουλειά, σταματά σε χώρες και χωριά, κατεβαίνει και ανεβαίνει καμινάδες...
    Κάποια στιγμή που ο Αϊ-Βασίλης έχει αφήσει αφύλακτο το έλκηθρο σε μια στέγη, δυο κλέφτες πονηροί πλησιάζουν με σκοπό να αρπάξουν όλα τα δώρα αγνοώντας όμως πως ο Αφράτος στέκει εκεί φρουρός και προστάτης των Χριστουγέννων και της χαράς των παιδιών... ! Ο γάτος λοιπόν χαλάει τα σχέδια των λωποδυτών και σώζει τελικά τα Χριστούγεννα! Ο Αϊ-Βασίλης για να του δείξει την ευγνωμοσύνη του πραγματοποιεί την μεγαλύτερη όλων επιθυμία του ήρωά μας: τον βάζει δίπλα του στο έλκηθρο και συνεχίζουν μαζί το ταξίδι και το μοίρασμα των δώρων! Κι έτσι ο Αφράτος γίνεται «Ο γάτος των Χριστουγέννων»


     «Ο γάτος των Χριστουγέννων» της Lucy Rowland κυκλοφορεί από της εκδόσεις Μεταίχμιο και στις σελίδες του φιλοξενείται μια όμορφη και διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον χνουδάτο ήρωα να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τα παιδιά με τα σκέρτσα και τα γατίσια γουργουρίσματά του. Η ιστορία είναι γραμμένη σε στιχάκια κάτι που κάνει την ανάγνωση εύκολη και μελωδική. Η εικονογράφηση είναι ζωηρή και άκρως εορταστική αφού επικρατεί το κόκκινο των στολιδιών, το χρυσό του περιτυλίγματος, το πολύβουο και πολύχρωμο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη και των χαριτωμένων ξωτικών του καθώς και ο ατμοσφαιρικός Βόρειος Πόλος!

    Επιλέξτε τον Γάτο των Χριστουγέννων για ανάγνωση! Θα σας κρατήσει όμορφη συντροφιά! Είμαι σίγουρη πως οι μικροί αναγνώστες θα λατρέψουν τον Αφράτο!

Καλές Γιορτές!

Βαθμολογία 5/5

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Ο γάτος των Χριστουγέννων
Συγγραφέας: Lucy Rowland
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Paula Bowles
Εκδ.: Μεταίχμιο
Ημερ.Εκδ.: 24/10/2019
Σελ.: 32


Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου