Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πίσω απ'τον καθρέφτη- Άννα-Νικόλ Μανιάτη

      Πρωτότυπο και διαφορετικό από τα προηγούμενα της το «Πίσω απ’ τον καθρέφτη» της Άννας-Νικόλ Μανιάτη μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Με ένα θέμα σκοτεινό και δύσκολο, αυτό της εκδίκησης μιας πληγωμένης και εξαπατημένης γυναίκας από τον σφετεριστή άκαμπτο σύζυγο της που μέχρι πρότινος τον εμπιστευόταν χωρίς δεύτερη σκεψη , η συγγραφέας χτίζει με την γραφή της προσωπικότητες που άλλοτε σου γεννούν λύπη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, απέχθεια αλλά και ντροπή για την αλαζονεία και την  σκληρότητά τους και άλλοτε πάλι κατανόηση για την εκδίκηση που γεννήθηκε στο μυαλό του πάλαι ποτέ θύματος. Ένα βιβλίο που μου προκάλεσε πολλά σκαμπανεβάσματα στο ποιανού  να πάρω το μέρος: της Μαριλένας που βγαίνοντας από την κατάθλιψη που είχε πέσει για πέντε χρόνια μετά από τις αποτυχημένες της προσπάθειες να γίνει μητέρα, διαπιστώνει ότι ο σύζυγος της όλο αυτό το διάστημα δούλεψε προκειμένου να σφετεριστεί την περιουσία και  την ζωή της ή του φυλακισμένου-θύματος  Αντώνη από την ίδια πίσω απ’ τον καθρέφτη, τον οποίο η στέρηση ελευθερίας και η χρήση φαρμάκων τον έχει μετατρέψει σε άβουλο ον;  Αν διαβάζοντας το σας γεννηθεί η ίδια απορία οι λόγοι που αποκαλύπτονται σιγά σιγά στις επόμενες σελίδες θα σας βοηθήσουν, αν όχι να ενστερνιστείτε τις επιλογές και τις ενέργειες της ηρωίδας μας, όπου με την βοήθεια των ανθρώπων που την αγαπούν πραγματικά και την  νοιάζονται καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της αποκαθιστώντας τις αδικίες που υπέστη έστω και μέσα από τον δρόμο της εκδίκησης, τουλάχιστον να τις κατανοήσετε και ίσως να επιλέξετε, όπως και εγώ, εν τέλει το δικό της στρατόπεδο.

        Το βιβλίο «Πίσω απ’τον καθρέφτη» μ' άρεσε πάρα πολύ! Ήταν υπέροχο αν και διαφορετικό από τα προηγούμενα της τα οποία έχουν πέσει στα χέρια μου,εξίσου όμως άρτιο και ενδιαφέρον! Διαβάζετε απνευστί! Με μια ακούραστη πλοκή και μια καταιγιστική ροή ο αναγνώστης δεν αφήνει το βιβλίο από τα χέρια μέχρι να διαλευκανθούν οι λόγοι που οδηγούν στην εκδίκηση καθώς και ο τρόπος που αυτή υλοποιείται και ολοκληρώνεται. Ο φυλακισμένος Αντώνης και οι σκέψεις που πέρναγαν από το θολωμένο του μυαλό αντικρίζοντας τον μικρό Μιχάλη και η διαπίστωση που έκανε, πως η κακία δεν πρέπει να υπάρχει -πόσο μάλλον να γίνεται αισθητή με πράξεις- γιατί μπορεί κάποια στιγμή να γυρίσει μπούμερανγκ και ο θύτης να γίνει θύμα, αλλά να είμαστε εμείς οι άνθρωποι ταπεινοί όπως τα μικρά παιδιά νομίζω πως είναι από τα πιο διδακτικά και δυνατά σημεία του βιβλίου! Το σκηνικό της αιχμαλωσίας ήταν το λιγότερο κινηματογραφικό!
Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο!
Διαβάστε το.....!

Βαθμολογία: 5/5

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Πίσω από τον καθρέφτη
Συγγραφέας:Άννα-Νικόλ Μανιάτη
Εκδ. :Ψυχογιός
Ημερ.Εκδ.:20/03/2014
Σελ.:424




Δήμητρα Κωλέτη

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική κριτική! Σε εμένα που δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ή την κυρία Μανιάτη, μού το αναλύεις τόσο εύστοχα και σφαιρικά που με ωθείς να το κάνω! Νομίζω ότι θα μου αρέσει. Θα το προσθέσω στη λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου Ελια μου! Χαίρομαι που σε επηρέασε Η ΒιβλιοΑναφορά μου ώστε να το βάλεις στη λίστα των μελλοντικών σου αναγνωσμάτων! Η γραφή της κας Μανιάτη θα σε κερδίσει, είμαι σίγουρη γι 'αυτό! :)

      Διαγραφή