Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αγγελική Σιωπή: η τετραλογία της Becca Fitzpatrick

       Φανταστική λογοτεχνία ένα είδος με το οποίο ήρθα πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, μέσω της τετραλογίας της B. Fitzpatrick, "Αγγελική σιωπή", όπου και εντυπωσιάστηκα πραγματικά από αυτήν σε σημείο μάλιστα που δεν το περίμενα μιας και τα λογοτεχνικά μου γούστα σταματούσαν μπρος στα βιβλία φαντασίας με σκεπτικισμό. Όταν το προπύργιο έπεσε, μετά από παρότρυνση της κολλητής μου, απόλαυσα τα βιβλία του φανταστικού κόσμου με όλες μου τις αισθήσεις. Επιλέγω πλέον, αν και πολύ προσεκτικά και επιλεγμένα βιβλία φαντασίας, μιας και στις πρώτες μου προτιμήσεις παραμένει και θα παραμείνει το ιστορικό και το κοινωνικό μυθιστόρημα. Μου προσφέρουν χαλάρωση και λογοτεχνική απόλαυση και όλο και περισσότερο αυξάνεται ο θαυμασμός μου για αυτά και τους συγγραφείς τους.
       Και τα τέσσερα βιβλία της B. Fitzpatrick έχουν γρήγορη ροή και καταιγιστική πλοκή κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο ενώ οι σκηνές, οι σχεδόν κινηματογραφικές, τον παρασύρουν σε ένα κόσμο γεμάτο αγάπη, έκπτωτους αγγέλους, Νέφελιμ, εγρήγορση, πόλεμο και μαύρα φτερά....ένα κόσμο γεμάτο φαντασία.
Διαβάστε τα!!

        Ο Πατσ, ο φύλακας άγγελος της Νόρας εκπίπτει για χάρη της αγάπης και της έλξης που νιώθει γι' αυτήν από την τάξη των αγγέλων. Οι έκπτωτοι άγγελοι, όπως ο Πατσ τον μήνα Τσεσβάν κυριεύουν τους Νέφελιμ,μια φυλή που προέκυψε από την ένωση των έκπτωτων αγγέλων με τους ανθρώπους, προκειμένου να αποκτήσουν τον όρκο υποταγής που θα τους χαρίσει την ανθρώπινη υπόσταση τους. Όταν η Νορα εξαναγκαστεί από τον Χανκ Μιλαρ, τον αρχηγό των Νέφελιμ να ηγηθεί τον στρατό του, ούσα και η ιδια Νέφελιμ, κατά των έκπτωτων αγγέλων διεκδικώντας την ελευθερία τους, έρχεται αντιμέτωπη με την προδοσία, της ραδιουργίες του εγωκεντρικού Νταντε και την δαιμονουργία έχοντας πάντα στο πλευρό της τον Πατσ, η αγάπη του οποίου και η ασφάλεια που εκπέμπει την αγκαλιάζουν σ 'όλα της τα βήματα.....


1ο Βιβλίο: Αγγελική Σιωπή


Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

Για τη Νόρα Γκρέι, ένα ειδύλλιο ήταν εκτός σχεδίων. Ποτέ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια στο σχολείο της, ανεξάρτητα από το πόσο η κολλητή της, η Βι, τους ωθούσε σ’ εκείνη. Ποτέ – μέχρι που εμφανίστηκε ο Πατς. Με το αβίαστο χαμόγελό του και με τα διαπεραστικά του μάτια, η Νόρα νιώθει έλξη για εκείνον πέρα από κάθε λογική.
Ύστερα, όμως, από μια σειρά τρομακτικών συναντήσεων, η Νόρα δεν είναι σίγουρη ποιον να εμπιστευτεί. Ο Πατς δείχνει να βρίσκεται όπου κι εκείνη, και γνωρίζει περισσότερα για την ίδια απ’ ό,τι οι πιο στενοί της φίλοι. Δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να πέσει στην αγκαλιά του ή να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί. Κι όταν προσπαθεί να αναζητήσει ορισμένες απαντήσεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε μία αλήθεια πολύ πιο ανησυχαστική κάθε συναίσθημά της για τον Πατς.
Γιατί η Νόρα βρίσκεται καταμεσής μίας μάχης που μετρά αιώνες ανάμεσα στους αθάνατους και στους έκπτωτους – και αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιλέξει πλευρά…

Βαθμολογία 5/5
Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Αγγελική σιωπή
Συγγραφέας:B.Fitzpatrick
Μετάφραση:Δήμητρα Καρανικολάου
Εκδ.:Φανταστικός Κόσμος
Ημερ.Εκδ.:2010
Σελ.:368


2ο Βιβλίο:Κρεσέντο

Υπόθεση Οπισθόφυλλου: 

Η ζωή της Νόρα Γκρέι εξακολουθεί να απέχει πολύ από το τέλειο. Η επιβίωση από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της δεν ήταν ευχάριστη υπόθεση, αλλά τουλάχιστον της εξασφάλισε έναν φύλακα άγγελο. Έναν μυστηριώδη, γοητευτικό, πανέμορφο φύλακα άγγελο. Ανεξάρτητα όμως από τον ρόλο του στη ζωή της, ο Πατς κάθε άλλο παρά αγγελικά φέρεται. Είναι πιο κρυψίνους από ποτέ -αν είναι δυνατόν- και το χειρότερο, φαίνεται να κάνει παρέα με τη μεγαλύτερη εχθρό της Νόρα, τη Μάρσι Μίλαρ.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νόρα στοιχειώνεται από οράματα του δολοφονημένου πατέρα της, φτάνοντας στο σημείο ν' αναρωτηθεί αν η Νέφιλιμ καταγωγή της σχετίζεται με τον θάνατό του. Στην απόγνωσή της ν' ανακαλύψει τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα, εμπλέκεται σε ολοένα πιο επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να μάθει την απάντηση. Κάποια πράγματα, ωστόσο, είναι καλύτερο να παραμένουν θαμμένα, γιατί η αλήθεια μπορεί να καταστρέψει όλα όσα -και όσους- εμπιστεύεται η Νόρα.
"Αγκιστρώθηκα στο όνειρο -ή, καλύτερα, στο αντικείμενο του ονείρου μου. Είχε μαύρα κυματιστά μαλλιά και μοιραίο χαμόγελο. Αυτή τη στιγμή, καθόταν με την πλάτη στραμμένη στη μηχανή κι εγώ κοιτάζοντας προς το τιμόνι, με τα γόνατά μας να αγγίζονται. Στριφογύρισα τα δάχτυλά μου στην μπλούζα του και τον τράβηξα κοντά μου για ένα φιλί.
Στ’ όνειρό μου, ο Πατς ένιωθε τα φιλιά μου. Όχι μόνο σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά ως πραγματική, σωματική επαφή. Στ’ όνειρό μου, ήταν περισσότερο άνθρωπος παρά άγγελος. Οι άγγελοι δεν έχουν αντίληψη των φυσικών αισθήσεων -το ήξερα- αλλά μες στον ύπνο μου ήθελα ο Πατς να νιώθει την απαλή, μεταξένια πίεση των χειλιών μας όταν έσμιγαν. Ήθελα να νιώθει το συναρπαστικό και αδιαμφισβήτητο μαγνητικό πεδίο που έλκυε κάθε μόριο του κορμιού του προς το δικό μου.
Όπως ακριβώς ένιωθα εγώ, δηλαδή".

Βαθμολογία 5/5
Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Κρεσέντο
Συγγραφέας:B.Fitzpatrick
Μετάφραση:Δήμητρα Καρανικολάου
Εκδ.:Φανταστικός Κόσμος
Ημερ.Εκδ.:2011
Σελ.:432

3ο Βιβλίο:Σιγή

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

Όταν το μόνο που έχει απομείνει είναι σιγή, μπορεί τελικά να ακουστεί η αλήθεια; Η Νόρα Γκρέι δεν μπορεί να θυμηθεί τους τελευταίους πέντε μήνες της ζωής της. Μετά το αρχικό σοκ του ξυπνήματός της σ' ένα νεκροταφείο κι έχοντας μάθει ότι αγνοείτο για εβδομάδες - χωρίς κανείς να γνωρίζει που ήταν ή μαζί με ποιον - προσπαθεί να ξαναβάλει τη ζωή της σε τάξη. Πηγαίνει στο σχολείο, βγαίνει με την κολλητή της, τη Βι, και προσπαθεί να αποφύγει τον ανατριχιαστικό νέο φίλο της μαμάς της. Υπάρχει, όμως, μια φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού της, μια ιδέα σχεδόν απτή. Οράματα αγγελικών φτερών και αλλόκοσμων πλασμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με την τετριμμένη ζωή της. Κι εκείνη η αδιάσειστη υποψία ότι κάποιο κομμάτι του εαυτού της λείπει. Τότε, ο δρόμος της Νόρα διασταυρώνεται μ' ενός σέξι αγνώστου, για τον οποίο νιώθει μια υπνωτιστική έλξη. Εκείνος φαίνεται να κρατά όλες τις απαντήσεις... και την καρδιά της. Κάθε λεπτό που περνά μαζί του γίνεται όλο και πιο έντονο, μέχρι που η Νόρα συνειδητοποιεί ότι ίσως είναι ερωτευμένη. Ξανά.

Βαθμολογία 5/5
Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Σιγή
Συγγραφέας:B.Fitzpatrick
Μετάφραση:Δήμητρα Καρανικολάου
Εκδ.:Φανταστικός Κόσμος
Ημερ.Εκδ.:2012
Σελ.:448

4ο Βιβλίο: Φινάλε

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

Η Νόρα είναι πιο σίγουρη από ποτέ ότι είναι ερωτευμένη με τον έκπτωτο άγγελό της, τον Πατς, παρά τη Νέφιλιμ φύση της, που τους κάνει αυτομάτως εχθρούς. Για εκείνη, δεν υπάρχει περίπτωση να τον εγκαταλείψει. Τώρα όμως, και οι δύο πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για μία τελευταία δοκιμασία. Παλιοί και νέοι εχθροί στρέφονται εναντίον τους, μπαίνουν ανάμεσά τους και απειλούν την πολυπόθητη ηρεμία τους.
Ο πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών. Θα δώσουν μαζί αυτή τη μάχη ή θα βρεθούν σε αντίπαλες παρατάξεις;

Βαθμολογία 5/5
Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Φινάλε
Συγγραφέας:B.Fitzpatrick
Μετάφραση:Δήμητρα Καρανικολάου
Εκδ.:Φανταστικός Κόσμος
Ημερ.Εκδ.:2013
Σελ.:472

Βιογραφία Συγγραφέως
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου