Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Έξι μικρές ΒιβλιοΑναφορές!


Πικρό γλυκό λεμόνι-Σοφία Βοΐκου


      Ο τίτλος τα λέει όλα! Όταν τελειώνεις την ανάγνωση σού μένει στο στόμα το γλυκό κουταλιού της Ασημούλας. Ένα πικρό, από τις κακουχίες και τις απώλειες που υφίσταντο οι ήρωες άλλα και όλη η Ευρώπη κατά την διάρκεια των δυο Παγκόσμιων πολέμων, και συνάμα γλυκό, λόγω του έρωτα της Ασημούλας για τον Κωνσταντή, λεμόνι!

Βαθμολογία 5/5

Στοιχεία βιβλίου: 
Τίτλος: Πικρό γλυκό λεμόνι
Συγγραφέας:Σοφία Βοΐκου
Εκδ.: Ψυχογιός
Ημερ. Έκδοσης:10/05/2012
Σελ.:464


****


Το πέρασμα για το Τσεσμέ-Μαρία Χανιώτη

      "Το πέρασμα για το Τσεσμέ" είναι ένα βιβλίο στο οποίο δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει η συγγραφέας την ιστορία. Το βρήκα άνευρο χωρίς συναίσθημα και χωρίς να περιβάλλεται από την απαιτούμενη ατμόσφαιρα.Η υπόθεσή του σε πολλά σημεία ήταν συμπαθητική εως ενδιαφέρουσα με μια δυναμική ηρωίδα, σε κάποια άλλα πάλι πεζή-αδιάφορη μα και προβλέψιμη. Κάποια γεγονότα θεώρησα πως ήταν άκαιρα μιας και δεν πιστεύω πως εξυπηρετούσαν τη ροή του. Εν κατακλείδι θα το χαρακτήριζα ένα μέτριο βιβλίο.

Βαθμολογία 2/5

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Το πέρασμα για το Τσεμέ
Συγγραφέας: Μαρία Χανιώτη
Εκδ.:Ωκεανός 
Ημερ. Έκδοσης:2012 
Σελ.:445 


****


Το ταξίδι της φωτιάς-Σοφία Βοΐκου


      "Το ταξίδι της φωτιάς" της Σ. Βοΐκου με ταξίδεψε στη Μεσαιωνική Γαλλία και στο κυνήγι των μαγισσών και της διαφορετικότητας. Ένα ταξίδι που μου φανέρωσε τα μυστικά των βοτάνων και της γης. Ένα ταξίδι που έφτασε μέχρι το σήμερα με σαγηνευτικό και παραμυθένιο τρόπο. Το επιμύθιο διαχρονικό: αν θέλουμε να συναντήσουμε την προσωπική ευτυχία ένας δρόμος θα μας οδηγήσει προς αυτή να ακούσουμε την καρδιά μας και όχι τα πρέπει και τα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί από άλλους και άλλες εποχές ερήμην μας.

Βαθμολογία 4/5
Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Το ταξίδι της φωτιάς
Συγγραφέας:Σοφία Βοΐκου
Εκδ.: Ψυχογιός
Ημερ. Έκδοσης:04/03/2011
Σελ.:512
****


Η νύχτα των γιασεμιών-Φανή Πανταζή

      Απλούστατο βιβλίο με πολλούς-περιττούς διαλόγους, διαλόγους που μου προκάλεσαν κάποιες φορές εκνευρισμό απ'την αφέλεια τους. Η γραφή ήταν παιδιάστικη όσο για το θέμα χλιαρό έως αδιάφορο(δεν την μπορώ την αμνησία).

Βαθμολογία 1/5
Βιογραφία Συγγραφέως

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Η νύχτα των γιασεμιών
Συγγραφέας: Φ.Πανταζή
Εκδ.: Ψυχογιός
Ημερ.Εκδ.:23/02/2013
Σελ.:512




****


50 αποχρώσεις του γκρι-EL.James

        Έξυπνη η συγγραφέας, κατάφερε να κάνει τριλογία μια ιστορία που μπορούσε να ολοκληρωθεί κάλλιστα σε ένα βιβλίο και αυτό χάριν των πολλών μα πολλών ερωτικών σκηνών. Δεν μ' άρεσε , το μόνο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και συνέχισα την ανάγνωση του ήταν η παιδική ηλικία του ήρωα και οι λόγοι που τον έκαναν "κυρίαρχο" και πάλι όμως δεν το ανέπτυξε τόσο όσο θα ήθελα εγώ. Όσο για την γραφή, μια απλή αναφορά των γεγονότων, δεν το λες λογοτεχνία άλλα ημερολόγιο; σημειωματάριο;; (φυσικά σε χρώμα ροζ)

Βαθμολογία 1/5
Βιογραφία Συγγραφέως

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλοι: 50 αποχρώσεις του γκρι
Συγγραφέας:El.James
Μετάφραση:Τίνα Σερπελάκη
Εκδ.:Πατάκη
Ημερ. Έκδοσης:2012

****

Ο τελευταίος χορός-Victoria Hislop

      "Ο τελευταίος χορός" της Χίσλοπ ήταν….. εκτός ρυθμού. 10 ανόητες ημιτελείς ιστοριούλες που δεν είχαν τίποτα να δώσουν στον αναγνώστη. Ιστορίες χωρίς φαντασία, χωρίς ροή και με μια γραφή παιδιάστικη. Ιστορίες που σου έδιναν την εντύπωση πως γράφτηκαν πρόχειρα από μια συγγραφέα που μας έχει συνηθίσει με ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΉΜΑΤΑ, όπως «Το Νησί» και «Το Νήμα», και αυτό είναι απογοητευτικό. Ας ελπίσουμε στον "επόμενο χορό" πως θα βρει και πάλι το ρυθμό της.

Βαθμολογία 1/5

Βιογραφία Συγγραφέως 
Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Ο τελευταίος χορός
Συγγραφέας: V.Hislop
Μετάφραση:Φωτεινή Πίπη
Εκδ.: Διόπρα
Ημερ. Έκδοσης:03/04/2013
Σελ.:208


Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου