Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το φιλί του δράκου-Χρυσηίδα Δημουλίδου

      «Το φιλί του δράκου» της κας Δημουλίδου είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κυλά γρήγορα και που αν και σχετικά νωρίς (λίγο πριν την μέση) κατάλαβα ποιος ήταν ο ‘’δράκος’’ της υπόθεσης και για ποιο λόγο η μητέρα του τον εγκατέλειψε μετά την γέννησή του, εντούτοις συνέχισα την ανάγνωση του καθώς η ροή, η δομή και τα γεγονότα μού κέντρισαν το ενδιαφέρον και με κράτησαν εκεί χωρίς να με κουράζουν. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, χωρίς επαναλήψεις και ανούσιες λεπτομέρειες, το οποίο με γέμισε αγωνία αλλά και συγκίνηση, ειδικά στο σημείο που η Μαρία εξιστορούσε την ζωή της με την Αριστέα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που της επέβαλε. Η σκηνή του τέλους της Μαρίας με έκανε να κλάψω αλλά και να προβληματιστώ καθώς είναι ένα τέλος που μας δείχνει αβίαστα πως άτομα σαν την ηρωίδα μας το μόνο που ζητούν είναι την αγάπη και την κατανόηση της κοινωνίας και όχι την κατακραυγή και τον χλευασμό. Η κα Δημουλίδου παρουσιάζει άλλο ένα θέμα ταμπού και μας περνάει τα μηνύματά της για τα κοινωνικά στερεότυπα, τα οποία γεννά και τα εδραιώνει η αμάθεια, θάβοντας έτσι ανθρώπους στο σκοτάδι της μοναξιάς και του στιγματισμού, χωρίς αιδώ. Ένα άρτιο, ενδιαφέρον κοινωνικό-αστυνομικό δράμα που το συστήνω! Αν και προβλέψιμο μ’ άρεσε αρκετά! Συγχαρητήρια στην συγγραφέα!
Διαβάστε το!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

       Την νύχτα της 13ης Μαρτίου του 1964 στο Γενικό νοσοκομείο των Σερρών πέντε κοριτσάκια γεννιούνται. Ανάμεσα στις επιτόκους είναι και η Ελένη Ιαρδανίδου, η οποία, αν και πρόωρα, φέρνει στον κόσμο το μωρό της. Λίγο νωρίτερα στην είσοδο του κτηρίου μια δεκαεξάχρονη ετοιμόγεννη χάνει την ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία αφήνοντας ορφανό το δικό της παιδί, το οποίο ύστερα από τρεις μέρες εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η νύχτα αυτή θα ‘ναι μοιραία και για τα πέντε κορίτσια καθώς μαζί τους θα γεννηθεί, ερρήμην τους, η αδικία, που με την σειρά της θα δημιουργήσει τον ψυχικό πόνο, το μίσος, και τον θάνατο…..
          Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα ο δράκος που δρα στην Θεσσαλονίκη επιλέγοντας τα θύματά του βάσει του τόπου και της κοινής ημερομηνίας γεννήσεως τους, θα προκαλέσει τρόμο στην Ελένη και θα την φέρει αντιμέτωπη με τα λάθη του παρελθόντος της, τις απώλειες αλλά και την βαθιά μετάνοια….. Ο Αστυνόμος ‘Α του εγκληματολογικού Θεσσαλονίκης, Φώτης Στεργίου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την οικογένειά του, θα ριχτεί στην υπόθεση με όλο του το είναι, προσπαθώντας έτσι να φωτίσει τα κίνητρα και τις προθέσεις του δράκου που στραγγαλίζει τις ανυπεράσπιστες κοπέλες. Στο σαλονάκι της Ελένης θα διαλευκάνει την υπόθεση χαρίζοντας στην ηρωίδα ανακούφιση αλλά και ένα όμορφο κομμάτι του παρελθόντος της, το οποίο θα της δώσει το κίνητρο για να συνεχίσει να ζήσει, μετά το σπαρακτικό και συνάμα λυτρωτικό φιλί του δράκου....

Βαθμολογία 4/5

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Το φιλί του δράκου
Συγγραφέας:Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εκδ.:Λιβάνη
Ημερ.Εκδ:2007
Σελ.:460
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου