Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μια βδομάδα το χειμώνα-Marcia Willet

     Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα βιβλίο για να χαλαρώσεις, να αφήσεις στην άκρη τις σκέψεις και να χαθείς στον ήρεμο και χωρίς πολλούς προβληματισμούς κόσμο του, ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το «Μια βδομάδα το χειμώνα» της Marcia Willet που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Βιβλίο τρυφερό, ατμοσφαιρικό, ευχάριστο μα και ρομαντικό με τις περιγραφές της φύσης να αποτελούν το πιο δυνατό κομμάτι της αφήγησης καθώς η συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη μέσω αυτών στη Κορνουάλη και στους ρεικότοπους της περιοχής με απόλυτη επιτυχία.



"Η Μελίσσα έκανε το γύρω του σπιτιού κι όταν έστριψε τη γωνιά, απόμεινε να κοιτάζει άφωνη. Ως εκεί που έφτανε το μάτι, ο ρεικότοπος έζωνε το σπίτι σαν απέραντος ωκεανός. Το δρομάκι κατέληγε σ' ένα σκαμμένο, περιφραγμένο χώρο. Λίγο παρακάτω, σ' ένα ξέφωτο, μερικά πόνι. Μέσα απ' τα ρείκια ξεπηδούσαν γρανίτινες κορφούλες, ενώ κάπου στο βάθος κελάρυζαν νερά. (205-6)''

    Με λόγο απλό η συγγραφέας μάς οδηγεί στην Κορνουάλη και σ’ ένα λόφο απόμερο στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ένα έρημο αρχοντικό. Η πώληση του αγροτόσπιτου θα αποτελέσει την αρχή της αφήγησης της μυθοπλασίας μιας και γύρω από αυτό οι ήρωες θα ξεδιπλώσουν την γεμάτη πάθη, έρωτες, προδοσία και μυστικά ιστορία των ιδιοκτητών του. 
      Η Μόντι λοιπόν, η χήρα του Έκτωρ, αποφασίζει να πουλήσει το σπίτι στο λόφο, το Μουργκέιτ όπως το ονομάζουν, καθώς δε μπορεί να το συντηρήσει. Η κόρη του άντρα της, η Σελίνα, αντιδρά, είναι το σπίτι των παιδικών καλοκαιρινών διακοπών της οικογένειάς της. Το σπίτι τής θυμίζει την μητέρα της που πέθανε όταν ήταν δώδεκα χρονών και έτσι δε δέχεται να πουληθεί και μάλιστα από την μητριά της που ανέκαθεν είχαν μια σχέση μίσους. Η μόνη σύμμαχος της Μόντι είναι η εγγονή του Έκτωρ, η Πόζι, που  αγαπά τη Μόντι σα γιαγιά της και έχει αναπτύξει μαζί της μια σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και την αγάπη, καθώς και ο Πάτρικ, ο σύζυγος της Σελίνας, που η ουδέτερη στάση του ίσως και να οδηγήσει την σχέση του με την εγωκεντρική και απόλυτη Σελίνα σε ρήξη.
     Πριν πουληθεί όμως το Μουργκέιτ πρέπει πρώτα να ανακαινιστεί. Ο Ρομπ αναλαμβάνει τις επισκευές και... ερωτεύεται το σπίτι. Μέσα σ’ αυτό το σπίτι ο Ρομπ και η Μελίσσα, που φτάνει για να δει το Μουργκέιτ με σκοπό την αγορά του, θα ζήσουν μια βδομάδα το χειμώνα, μια βδομάδα μαζί με τον έρωτα, το πάθος, τη μοίρα. Μια βδομάδα που μυστικά και ανατροπές θα αλλάξουν τη ζωή του Ρομπ, της Μελίσσσας, της Πόζι και της Μόντι. Μια βδομάδα! Μια βδομάδα το χειμώνα...

     Διαβάστε το! Είναι ένα ρομαντικό βιβλίο που στις σελίδες του κυριαρχεί ο έρωτας, η φιλία και η συγχώρηση.  Οι περιγραφές της Κορνουάλης ήταν μαγευτικές!

Βαθμολογία 5/5
Βιογραφία συγγραφέως

Στοιχεία Βιβλιου:
Τίτλος: Μια βδομάδα το χειμώνα
Συγγραφέας: Willet Marcia
Μετάφραση: Πόλυ Μοσχοπούλου
Εκδ.: Ωκεανίδα
Ημερ.Εκδ.: Φεβρουάριος 2002
Σελ.: 476

Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου