Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα-Χρυσάνθη Τσιαμπαλή

    Η μαγισσούλα Φριντανίτα είναι στενοχωρημένη. Όλα δείχνουν πως  οι μαγικές της ικανότητες έχουν χαθεί. Ο φίλος της ο Σταύρος της ζήτησε νωρίτερα να κάνει τα μαγικά της ώστε να μεγαλώσουν τα αυτιά του καθώς είναι τόσο μικρά που δεν ακούει τις εντολές του αφεντικού του κι εκείνη κουνώντας το ραβδί της πέταξε τα ξόρκια της: «Άφρα μάφρα σάλα,τα αυτιά του Σταύρου να γίνουν μεγάλα!».  Αντί  όμως τα αυτιά του να γίνουν μεγάλα... ουπς στο κεφάλι του Σταύρου φύτρωσε ένα ποτήρι... γάλα! 
     Και σαν να μην έφτανε αυτό όταν η ξαδέρφη της, της ζήτησε να της κάνει τα μαλλιά της μαύρα που μετά την τελευταία βαφή είχαν γίνει καροτί όχι μόνο δεν έγιναν μαύρα αλλά εμφανίστηκε στο κεφάλι της μια καταπράσινη... σαύρα. 
Τι έπαθε; 
Τι θα κάνει; 
Που πήγαν οι μαγικές της ικανότητες; 
Και μάλιστα τώρα που σε λίγες ώρες είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη  της καλύτερης μαγισσούλας της πόλης. 
     Πηγαίνοντας στο διαγωνισμό θα διαπιστώσει πως και οι φίλες της αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Η αρχιμάγισσα  Αναφανδίνα που καλεί την κάθε μαγισσούλα και της ζήτα με ένα ξόρκι άλλοτε να μετατρέψει κάτι κι άλλοτε να της εμφανίσει πράγματα, βλέπει την μία μετά την άλλη να αποτυγχάνει. Τι φταίει κι αντί για παγίδες που ζητά τις εμφανίζουν ξαφνικά γίδες και αντί για μήλα μια καμήλα; Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Δεν μπορεί όλες οι μαγισσούλες να είναι τόσο αδέξιες στα ξόρκια.
     Και η Πριφινέλα, μια μάγισσα ζηλιάρα με πράσινα μαλλιά, τι κάνει στο διαγωνισμό...;

     «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή είναι ένα βιβλίο με το οποίο οι μικροί αναγνώστες θα γελάσουν πολύ με τα αστεία αποτελέσματα των αποτυχημένων ξορκιών, θα καταλάβουν την αξία των λέξεων, των συλλαβών και της ορθογραφίας και θα εκπλαγούν με το φινάλε καθώς τίποτα δεν οδηγούσε σ’αυτό. Πρόκειται λοιπόν για ένα χιουμοριστικό παιχνίδι λέξεων που μαζί με την όμορφη και ζωηρή εικονογράφηση καθώς και τις δραστηριότητες που συναντάμε στις τελευταίες του σελίδες προκαλεί το ενδιαφέρον της ανάγνωσής του και προσφέρει στα παιδιά όμορφες στιγμές κατά την διάρκεια της!
     Διαβάστε το στα παιδιά σας!

Βαθμολογία 5/5
Βιογραφία συγγραφέως

Στοιχεία Βιβλίου
Τίτλος: Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη
Εικονογράφηση: Μις Μόλυβ
Εκδ.: Ψυχογιός
Ημερ.Εκδ.: Ιανουάριος 2014
Σελ.: 56
Ηλικία:5-6

Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου